در این مطلب قصد داریم با آموزش نحوه فعال سازی gzip (جی زیپ) در وردپرس با شما همراه باشیم. قبل از شروع آموزش فعالسازی ابتدا به شما خواهیم گفت جی زیپ چیست ؟ و سپس نحوه عملکرد آن را توضیح می دهیم.
آموزش نحوه فعال سازی gzip در وردپرس
Gzip (جی زیپ) چیست؟
Gzip یک روش فشرده سازی فایل ها جهت انتقال سریع تر در شبکه می باشد.
Gzip باعث کم شدن حجم فایل فایل های وبسایت شده و در نتیجه سرعت بارگذاری وبسایت افزایش می یابد.
نکته : قابل ذکر است که تابع جی زیپ صرفا فایل هایی نظیر فایل HTML , stylesheets , JavaScript را فشرده سازی میکند و بر فایل هایی مانند تصاویر و سایر فایل های موجود دیگر موثر نیست.
نحوه عملکرد فشرده سازی جی زیپ
هنگامی که کاربر نشانی سایتی را در مرورگر درج می کند، مرورگر ابتدا یک تقاضا از سمت “content-encoding: gzip” ارسال می کند. چنانچه پاسخ این تقاضا مثبت باشد سرور فایل های فشرده شده را به مرورگر ارسال می کند، در غیر این صورت سرور فایل های غیرفشرده را ارسال می کند.
تست فعال بودن Gzip وردپرس
برای این کار ابتدا به وبسایت giftofspeed.com/gzip-test یا varvy.com/tools/gzip مراجعه کنید.
1. آدرس سایت خود را در فیلد مربوطه وارد کنید.
2. روی دکمه CHECK یا TEST کلیک کنید.
3. در نهایت مشاهده خواهید کرد که قابلیت جی زیپ در سایت شما فعال است یا خیر.
روش های فعالسازی Gzip در وردپرس و هاست
پس از اینکه وبسایت خودتان را آنالیز کردید و متوجه شدید جی زیپ فعال نیست می توانید با استفاده از روش های زیر قابلیت جی زیپ را فعال کرده و سرعت سایت خودتان را افزایش بدهید.
استفاده از کدنویسی
استفاده از افزونه
فعال کردن جی زیپ با استفاده از افزونه
شما می توانید با دانلود و نصب افزونه Enable Gzip Compression به راحتی قابلیت جی زیپ را فعال کنید. این افزونه متناسب با نوع وب سرور هاست شما جی زیپ مربوطه استفاده می کند.
دانلود افزونه Enable Gzip Compression
فعالسازی جی زیپ با استفاده از فایل htaccess
اگر مایل به استفاده از افزونه نیستید می توانید با استفاده از کدنویسی اقدام به فعالسازی جی زیپ کنید. برای این منظور به File Manager هاست وارد شود. در این آموزش فرض می کنیم کنترل پنل شما سی پنل است، اما روال کال یکسان است.
مشابه تصویر بالا روی گزینه File Manager در هاست کلیک کرده و وارد محیط مدیریت فایل ها خواهیم شد. حالا به مسیری به وردپرس را در آن نصب کرده ایم می رویم. اگر وردپرس روی دامنه شما نصف شده باشد کافی است به مسیر /public_html/ بروید و دنبال فایلی با نام htaccess. بگردید.
گر وردپرس را در ساب دامنه یا ساب فولدر نصب کرده اید کافیست به مسیر نصب مورد نظر رفته و دنبال همین فایل بگردید.
قابل ذکر است که فایل htaccess. جز فایل های مخفی هاست است و ممکن است برای شما قابل مشاهده نباشد.
برای نمایش این فایل در همان مسیری که قبلا وارد شده ایم بر روی دکمه Settings کلیک می کنیم.
سپس مطابق تصویر زیر تیک گزینه Show Hidden Files را انتخاب کرده و در نهایت روی دکمه Save کلیک کنید تا تنظیات ذخیره شود.
“اگر این فایل باز هم قابل نمایش نیست پیشنهاد می کنیم صفحه را یک بار دیگر بارگذاری کنید”
حالا شما قادر به مشاهده فایل htaccess. هستید و می توانید با کلیک راست و انتخاب گزینه Edit این فایل را ویرایش کنید.
سپس کدهای زیر را به آن اضافه کنید ، پیشنهاد ما این است که کدها را در انتهای فایل قرار دهید تا تداخلی با سایر کدها ایجاد نشود.
اگر از هاست سی پنل استفاده می کنید کدهای زیر را در داخل فایل مربوطه کپی کنید.
AddOutputFilterByType DEFLATE text/plain AddOutputFilterByType DEFLATE text/html AddOutputFilterByType DEFLATE text/xml AddOutputFilterByType DEFLATE text/css AddOutputFilterByType DEFLATE application/xml AddOutputFilterByType DEFLATE application/xhtml+xml AddOutputFilterByType DEFLATE application/rss+xml AddOutputFilterByType DEFLATE application/javascript AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-javascript
اگر از هاست دایرکت ادمین استفاده می کنید ، کدهای زیر را درون فایل مربوطه کپی کنید.
mod_gzip_on Yes mod_gzip_dechunk Yes mod_gzip_item_include file .(html?|txt|css|js|php|pl)$ mod_gzip_item_include handler ^cgi-script$ mod_gzip_item_include mime ^text/.* mod_gzip_item_include mime ^application/x-javascript.* mod_gzip_item_exclude mime ^image/.* mod_gzip_item_exclude rspheader ^Content-Encoding:.*gzip.*
قوانین ثبت دیدگاه