در این مقاله قصد داریم به شما توضیح دهیم که Bounce Rate یا نرخ پرش چیست و چه کاربردی دارد.
نرخ پرش چیست؟
نرخ پرش یا بانس ریت به تعداد کاربرانی که وارد وبسایت شما می شوند و بدون اینکه به صفحات دیگر سایت شما بروند، آن را ترک می کنند گفته می شود. این عمل به معناست که ، سایت شما به اندازه کافی برای کاربر جذاب نبوده است.
چرا دانستن نرخ پرش سایت مهم است؟
نرخ پرش یا بانس ریت را می توان از طریق الکسا، گوگل آنالیتیکس و .. مشاهده کرد.
دانستن نرخ پرش فواید زیادی را به همراه دارد :
-
- بهبود بخشیدن صفحاتی که نرخ پرش بالایی دارند.
- پیدا کردن صفحات جذاب وبسایت برای کاربران.
- حذف کلمات کلیدی که در ترافیک وبسایت نقش ندارند.
نرخ Engagement چیست؟
منظور از نرخ Engagement میزان تعامل کاربران با وبسایت شماست. این تعامل شامل تعداد نظرات، لایک و اشتراک گذاری محتوای وبسایت شما می شود. هنگامی که کاربران وارد وبسایت شما می شوند در صورتی که محتوای جذابی داشته باشید، کاربران زمان بیشتری را در وبسایت شما باقی می مانند.
بانس ریت یا نرخ پرش سایت چگونه محاسبه میشود؟
ساده ترین روش بررسی نرخ پرش استفاده از گوگل آنالیتیکس است. شما می توانید با مراجعه به بخش Audience > Overview نرخ پرش وبسایت خود را مشاهده نمائید. برای محاسبه نرخ پرش معمولا از دو عامل Session و Hit استفاده می شود.
سشن (session) : فعالیت های کاربران در دوره زمانی کوتاه در سایت است.
هیت (Hit) : هر کاری که کاربر در سایت انجام دهد و گوگل آنالیتیکس آن را ثبت می کند.
اهمیت کاهش بانس ریت Bounce Rate چیست؟
بانس ریت بالا در واقع به این معنی است که شما نوانسته اید رضایت کاربران خودتان را جلب کنید. اگر بتوانید کاربران خود را در وبسایت درگیر کنید یا نرخ Engagement خود را افزایش دهید، میزان بانس ریت وبسایت شما نیز کاهش میابد.
بر خلاف باور بسیاری از مردم، بانس ریت به طور مستقیم در سئو وبسایت تاثیر ندارد اما به شما در بهینه سازی سایتتان کمک می کند تا میزان خروج از وبسایت خود را کاهش دهید.
عوامل موثر در نرخ پرش وبسایت کدامند؟
سرعت بارگذاری سایت :
در صورتی که سرعت بارگذاری صفحات وبسایت شما بالا نباشد و کاربر برای دیدن مطالب مورد نظر خود مدت ها منتظر نماند، تعامل بیشتری با وبسایت شما خواهد داشت.
محتوای مناسب :
شما با تولید محتوای با کیفیت و مناسب می توانید کاربران را ترغیب کنید که از محصولات خدمات شما استفاده کنند و نرخ Engagement را افزایش دهید.
لینک های داخلی وبسایت :
ممکن است کاربر حین مطالعه مطبی در وبسایت، به مواردی برخورد کند که اطلاعات کاملی درباره آن نداشته باشد. اگر شما لینک های داخل متن را به صورت مناسب در صفحات خود قرار دهید، کاربر ترغیب به خواندن مطلب جدید می شود.
ظاهر وبسایت :
حتی اگر محتوای وبسایت شما مفید و با کیفیت باشد، اما از لحاظ بصری جذاب و کاربرپسند نباشد، کاربر به محض ورود به وبسایت و دیدن ظاهر نامناسب به سرعت از آن خارج می شود.
تجربه کاربری جذاب و آسان :
برخی از سایت ها منو های خیلی شلوغ و نامرتب دارند و یا در بخش سایدبار حرفه ای عمل نکرده اند. این امر موجب می شود که کاربران در وبسایت گم شوند و نتوانند به خوبی از بخش های مختلف آن استفاده کنند.
کلمات کلیدی متناسب با مطالب :
تطبیق کلمان کلیدی با محتوای وبسایت مهم است زیرا کاربران انتظار دارند محتوای مرتبطی با کلماتی که جستجو کرده اند مشاهده کنند.
تبلیغات :
استفاده نادرست و بیش از حد تبلیغات، موجب خروج کاربران از وبسایت می شود.
ریسپانسیو بودن وبسایت :
امروزه بسیاری از کاربران اینترنتی از طریق تلفن های هوشمند به وبسایت ها مراجعه می کنند. بنابراین طراحی وب سایت ریسپانسیو ( واکنش گرا ) بسیار اهمیت دارد.
نرخ پرش ایده آل برای یک سایت عددی بین ۱۰ تا ۲۰ درصد است. نرخ پرش ۳۰ الی ۴۰ درصدی نیز یک نرخ طبیعی برای وبسایت محسوب می شود اما نرخ بالای ۵۰ درصد نگران کننده است باید برای کاهش آن تلاش های لازم را انجام داد.
قوانین ثبت دیدگاه