انواع سیستم مدیریت محتوا

انواع سیستم مدیریت محتوا

سیستم مدیریت محتوا یا CMS چیست؟

سیستم مدیریت محتوا (content management system) CMS به شما این امکان را می دهد تا بدون داشتن اطلاعات تخصصی به راحتی یک وبسایت را طراحی و راه اندازی کنید. همچنین شما میتوانید ساختار سایت ، شیوه نمایش صفحات و ارتباط آنها با منوها را مدیریت کنید. CMS متشکل از یک مجموعه نرم افزارهایی است که بر روی سرور نصب می شود که به شما امکان تغییر بخش های مختلف را می دهد. ما در این مطلب قصد داریم به شما کمک کنیم تا با انواع سیستم مدیریت محتوا آشنا شوید.

معمولا برای طراحی صفحات وب باید زبان های برنامه نویسی JavaScript، HTML و CSS یاد بگیرید و کدهای زیادی را بنویسید. به همین منظور برای راحت تر شدن این پروسه، CMS طراحی شد که به کاربران این امکان را می دهد که بدون داشتن اطلاعات تخصصی کافی در زمینه برنامه نویسی وب سایت خود را طراحی کنند. CMS های زیادی در دسترس عموم قرار گرفته است، اما بهتر است قبل از انتخاب سیستم مدیریت محتوا تحقیقات زیادی انجام دهید، تا بستر مناسبی برای وب سایت خود را فراهم کنید.

چرا به انواع سیستم مدیریت محتوا نیاز داریم؟

از مهم ترین ویژگی های سیستم مدیریت محتوا، کاربرپسند بودن و ویرایش سریع محتوا است. به کمک انواع CMS شما می توانید به راحتی کلیه بخش های سایت خود را تغییر داده و سفارشی سازی کنید. معمولا نرم افزارهای CMS الگوهای زیادی برای طراحی وبسایت به کاربران ارائه می دهند. همچنین می توانید از طرح های پیش فرض آنها بدون کدنویسی استفاده کنید.

از دیگر دلایل استفاده از CMS ها، افزونه ها می باشند. قطعا تمام وبسایت ها یکسان و یک شکل نیستند، به همین دلیل غیر ممکن است که هر پلتفرم CMS دارای تمام ویژگی های مورد نیاز کاربران و وبسایت ها را برآورده کند. در این مرحله افزونه ها وارد کار می شوند تا این مشکل را رفع کنند.

انواع سیستم مدیریت محتوا

انواع سیستم مدیریت محتوا

  • وردپرس

وردپرس در سال ۲۰۰۳ منتشر شد و در حال حاضر حدود ۲۷ درصد از کل وب سایت های دنیا از طریق وردپرس ساخته شده اند. به همین دلیل وردپرس محبوب ترین CMS دنیا است. وردپرس نسبت به دیگر سیستم های دیگر دارای انعطاف بیشتری است و کاربر آزادی لازم را در ساخت هر نوع وب سایت از جمله فروشگاهی، آموزشی، خبری، علمی و … را دارد. این سیستم مدیریت محتوای منبع باز به مهارت فنی یا دانش برنامه نویسی نیاز ندارد. علاوه بر این هزاران قالب و افزونه وردپرس رایگان و غیر رایگان برای کاربران وردپرس در دسترس قرار گرفته است. سیستم وردپرس برای بهینه سازی موتور جستجو به خوبی طراحی شده است.

 

انواع سیستم مدیریت محتوا

  • جوملا

بعد از وردپرس جوملا محبوب ترین پلفترم CMS رایگان است که تعداد زیادی الگو را در دسترس کاربران قرار داده است. جوملا یک CMS عالی برای توسعه دهندگان و سازندگان باتجربه در زمینه وب است، بنابراین گزینه خوبی برای مبتدیان نیست. از مهم ترین ویژگی های این سیستم مدیریت محتوا، میتوان به سازگاری و پشتیبانی از زبان فارسی، رایگان بودن و نصب آسان اشاره کرد. اگر درحال ساختن یک سایت سفارشی هستید جوملا بهترین انتخاب است.

 

انواع سیستم مدیریت محتوا

  • دروپال

از دیگر پلتفرم های مدیریت محتوا میتوان به دروپال اشاره کرد. این CMS در بعضی از وبسایت های مهم و تعدادی اس سایت های دانشگاه ها استفاده می شود. دروپال برای توسعه دهندگان گزینه بسیار خوبی است. هدف دروپال این است که خود را به عنوان یک فریم ورک مدیریت محتوا معرفی کند تا صرفا یک نرم افزار مدیریت محتوا. اگر قصد راه اندازی یک سایت با داده های زیاد را دارید، از میان انواع سیستم مدیریت بدون شک دروپال بهترین انتخاب شما خواهد بود.

 

انواع سیستم مدیریت محتوا

  • پرستاشاپ

پرستاشاپ یک راه حل بسیار کاربردی و مناسب برای شروع تجارت الکترونیکی و فروشگاهی می باشد. این سیستم مدیریت محتوا در حال حاضر توسط ۲۵۰,۰۰۰ فروشگاه در سراسر جهان استفاده می شود و به ۶۵ زبان مختلف در دسترس کاربران قرار دارد. این پلفترم بر اساس PHP کار می کند و می تواند به بازرگانان تجاری کمک کند، تا وبسایت های جامع تجارت الکترونیکی، همراه با عملکردهای شگفت انگیزی ایجاد کنند.

انوااع سیستم مدیریت محتوا

  • اوپن کارت

اوپن کارت یک پلتفرم تجارت الکترونیکی منبع باز رایگان برای تمام کاربرانی است که قصد راه اندازی کسب و کار آنلاین را دارند. اوپن کارت یک سیستم مدیریت محتوای حرفه ای و قابل اعتماد برای ایجاد فروشگاه آنلاین موفق است. این سیستم مدیریت محتوا طیف گسترده ای از کاربران را به سمت خود کشیده است و برای توسعه دهندگانی که به دنبال یک پلتفرم قدرتمند برای تجارت آنلاین خود هستند انتخاب مناسبی می باشد. اوپن کارت به شما امکان شخصی سازی و سفارشی سازی فروشگاه را به شما ارائه می دهد.

 

انواع سیستم مدیریت محتوا

  • DataLife Engine

DataLife Engine یکی دیگر از سیستم های مدیریت محتوای دنیا است. این CMS معمولا برای ایجاد وبسایت های رسانه ای و وبلاگ ها به کار می رود. دیتالایف داری انعطاف پذیری و قابلیت سفارشی سازی محنصر به فردی است که به شما کمک می کند وبسایت شخصی خود را راه اندازی نمائید.

 

انواع سیستم مدیریت محتوا

  • مجنتو

مجنتو یک پلتفرم تجارت الکترونیک منبع باز قدرتمند از شرکت نرم افزار ADOBE است. کاربران می توانند از افزونه های زیادی برای شخصی سازی استفاده کنند. برخی از برند های معروف دنیا از جمله کوکا کولا، نایک و فورد از مجنتو استفاده می کنند. از مهم ترین ویژگی های مجنتو می توان به اتصال درگاه های پرداخت مختلف به این پلتفرم اشاره کرد.

میانگین امتیاز / 5. امتیاز:

هنوز امتیازی ثبت نشده است.

اشتراک گذاری: